ΓΕΥΣΕΙΣ

Θεωρητικά, όταν επισκεφθείς ένα εστιατόριο, επιθυμείς να πάρεις κάτι από τις γεύσεις και τα αρώματά του. Τα πιάτα του θα ευχόσουν να θυμίζουν κάτι από τις ευωδίες που βγαίνουν από την κουζίνα του δικού σου σπιτιού και κάθε μπουκιά να σου έδινε την αίσθηση της ευχαρίστησης. Εμείς χρόνια τώρα, αυτό προσπαθούμε να το κάνουμε πράξη…

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε διάφορες «σπεσιαλιτέ» που προσφέρουμε σε πελάτες και φίλους μας, αλλά παραδόξως δεν είναι ο αγαπημένος μας όρος και κάτι που ταιριάζει στη φιλοσοφία μας. Δεν υπάρχουν «σπεσιαλιτέ», υπάρχουν δυνατές και καθαρές γεύσεις που δημιουργούνται από το καλό ανακάτεμα των υλικών και την ποιότητα αυτών. Υπάρχει μεράκι και γνώση που συνδυάζεται με την εμπειρία και την καθοδήγηση των παλαιότερων. Υπάρχει προετοιμασία ωρών στην κουζίνα και προσωπικός κόπος.

Αρνάκι γεμιστό στον φούρνο με σπανάκι και μυρωδικά εποχής, ντόπια παιδάκια, σουτζουκάκια και μπιφτέκια νωπά (ζυμωμένα στο χέρι), χοιρινή σαχανιά σβησμένη με άσπρο κρασί, χορτοκεφτέδες με ό,τι αγνό χορταρικό φυτρώνει στον κήπο μας, λουλούδια κολοκυθιάς γεμισμένα με τυρί ή ρύζι, πιπερολάχανα* (κραμπολάχανα μαγειρεμένα με φασόλια και καυτερή πιπεριά), ντομάτες ψητές στα κάρβουνα με τυρί και ρίγανη, κολοκυθάκια τηγανητά με σκορδόξυδο.

Αγαπημένες γεύσεις των πελατών μας; Ο καθένας από αυτούς έχει να επιλέξει και κάτι διαφορετικό… Και εμείς έχουμε να προσθέσουμε και κάτι ξεχωριστό στην κουζίνα μας, αναλόγως των περιστάσεων και της εποχής.

Αυτό που μας δικαιώνει είναι να βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα ξανά και ξανά στο εστιατόριο μας. Εκείνο που μας τιμά είναι να μας επισκέπτονται διαρκώς καινούργια άτομα, επειδή κάποιος τους συνέστησε να μη χάσουν αυτές τις σπιτικές γεύσεις.

Καλή σας όρεξη!

*παραδοσιακό πιάτο της περιοχής