ΧΑΡΤΗΣ

Απέχουμε περίπου 25 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Λιμένα, και 7 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σκάλας Πρίνου. Το χωριό ονομάζεται Καζαβήτι ή Μεγάλος Πρίνος, βρίσκεται στα ορεινά του χωριού Πρίνος και ο εντοπισμός του είναι εύκολος με μια απλή ματιά στον χάρτη του νησιού!

Εάν έρχεστε από το λιμάνι του Λιμένα ή της Θάσου (νεότερη ονομασία), παίρνετε την κατεύθυνση για Λιμενάρια η οποία σας οδηγεί στην νότια πλευρά του νησιού. Μετά από 20 περίπου χιλιόμετρα, και ύστερα από μια μεγάλη ευθεία (όπου υπάρχει ένα πρατήριο βενζίνης BP), φτάνετε στη διασταύρωση του χωριού Πρίνος. Εκεί στρίβετε αριστερά και περνάτε μέσα από τον κεντρικό δρόμο του χωριού, όπου βρίσκεται και η κεντρική αγορά του. Συνεχίζετε ευθεία στον κεντρικό δρόμο, ώσπου να βγείτε από την κατοικημένη περιοχή και συνεχίζετε στον ίδιο δρόμο προς το βουνό. Μέτα από 4 χιλιόμετρα, πάνω σε μια μεγάλη στροφή θα συναντήσετε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το χωριό Μικρός Πρίνος. Μετά από 500 περίπου μέτρα και διασχίζοντας μια μεγάλη κατηφόρα και ένα ρέμα, θα συναντήσετε στο αριστερό σας χέρι, ακριβώς στην είσοδο του χωριού ένα πετρόχτιστο κτίριο με ξύλινες σκάλες και ξύλινη οροφή που καλύπτει την ταράτσα. Αυτό είναι το εστιατόριο μας! Εάν έρχεστε από τα Λιμενάρια θα κινηθείτε αντίστροφα, με τη σημαντική διαφορά πως εάν φτάσετε στο χωριό Πρίνος, στη διασταύρωση, θα στρίψετε δεξιά ώστε να αποφύγετε τον δρόμο που οδηγεί στον Λιμένα.

Εάν πάλι όλα αυτά σας φαίνονται πολύπλοκα, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας δώσουμε σαφείς οδηγίες. Εκτός βέβαια και αν προτιμάτε τον παραδοσιακό τρόπο, οπότε μπορείτε να ρωτήσετε κάποιον που γνωρίζει το νησί, και να ακούσετε τις οδηγίες που θα σας δώσει. Το εστιατόριο λέγεται <<ΒΑΣΙΛΗΣ>>, και δεν βρίσκεται στην πλατεία του χωριού αλλά στην είσοδο του. Ζητήστε την κυρία Ντίνα ή την Σοφία ή τον κύριο Βασίλη ή τον Δημήτρη. Όλο και κάποιον από την οικογένεια θα βρείτε να σας καλωσορίσει!

Καλό δρόμο!